Når det kommer til at rejse langsomt og ansvarligt er der først og fremmest nogle meget simple regler gælder. Faktisk er det de samme som også gælder for dig når du er derhjemme. Her er nogle af de første og mest grundlæggende. Udover at have nedenstående i tankerne når du rejse, så kan du også læse meget mere om ansvarlige rejser på Bambus Rejsers, Bambus Blog her.

Udover mange spændende rundrejser i Thailand og Øhop, finder du også badeferier til Phuket, Koh Samet, Hua Hin, Khao Lak og mange andre destinationer.

Spar på vandet

Det lyder simpelt og er det faktisk også. Spar på vandet, det gælder både når du er hjemme i Danmark, men i særdeleshed også når du rejser i udlandet. Når du besøger små tropiske øer er det vigtigt at huske at disse har en enormt begrænsede vandressourcer. Turisme kræver store mængder vand, derfor er det vigtigt du sparer. Der bruges enorme mængder på rengøring, vask og opvask, pools og vandlande, dit personlige forbrug og tusind andre ting. Faktisk er en ø som Bali i noget nær kronisk vandmangel, men faktisk er det de færrest turister der bemærker denne vandmangel. Det er dog noget der i særdeles presser mange af de lokale. Skru derfor ned på de lange bade, den megen rengøring og udskiftning af lagner og håndklæder og andre steder du kan spare på din ferie.

Spar på energien

At spare på energien er en af de lidt sværere når man rejser. Alligevel er det altid vigtigt at have med i baghovedet. Når når man driver en virksomhed, er hjemme privat eller er ude og opleve verdenen. Først og fremmest er gode måder at spare på den sorte energi, at tilvælge busser og tog, frem for regionale fly. Udover du sparer energi, så er det også en langt mere interessant måde at rejse på. Du får en masse små stop på undervejs og får muligheder for nogle lokale måltider og møde nogle mennesker som du ellers ikke ville havde.

Og, her er den måske vigtigste. SLUK FOR DEN AIR-CONDITION. Den bruger store mængder energi og det er sjælden grøn-energi når du rejser i uden for Nordeuropa. Følg i stedet et følgende råd til at køle dit værelse en smule.

  • Åben alle vinduer
  • Skab træk hvis muligt
  • Sørg for mindst muligt af vinduerne er i solen (undgå drivhuseffekten på dit værelse)
  • Dæk eventuelt de steder solen står direkte ind eller ind på vinduer med gardinerne

Alle simple tips til undgå brugen af air-con på dit værelse unødvendigt og samtidighed giver et mere behageligt indemiljø.

Følg os for mange flere rejsetips til ansvarlige rejser

Vi vil løbende lave flere og forskellige indlæg omkring hvordan man dyrker både ansvarlig turisme og slow-travel. I først omgang, start med at spar på plastik, vand og energi og du har taget et vigtigt første skridt. Og, det gælder uanset om du er ude eller hjemme.